Zomermarkten in het centrum van Noordwijk aan Zee.

In Centrum Noordwijk aan Zee wordt iedere woensdag tot 27 aug 2014 een gezellige Zomermarkt georganiseerd door Evenementen aan Zee, een plaatselijk dynamisch evenementenburo. Naast de leukste, lekkerste en nieuwste braderie aanbiedingen zal de sfeer en beleving op de vernieuwde zomermarkten geheel anders zijn. Voor café De Punt is op 6 aug. een stand waar Verkadealbums, Schoolplaten en Landkaarten zijn te bewonderen. Daar is ook een kidscorner, waar kinderen kunnen genieten van een ouderwetse draaimolen of springkussen. Er is genoeg lekkers te eten en te drinken, zodat een ieder ruim kan genieten van de verschillende belevingen tijdens deze markten van 10-21 uur in centrum Noordwijk aan Zee. De toegang is gratis. Kom langs en laat je verrassen.

Wo 6 aug 2014 NOORDWIJK aan ZEE Zomermarkt Centrum 10-21 uur. Zomermarkten iedere woe tot 27 aug. Info: Sander Guijt & Anne-Floor van Bockhove, Tel. 0624991900 Email info@evenementenaanzee.com Site www.evenementenaanzee.com

++++++++++++++++++++++

Boek en/of Bezoek onderstaande LEUKE EVENEMENTEN.

Organisatie Buro Van Vulpen organiseert in augustus 2014

een aantal evenementen, waar standhouders en winkeliers veel bezoekers verwelkomen. Op zaterdag 9 aug 2014 is er in Voorburg van 10-17 uur een Boeken-Brocante en Kunst Markt in de Herenstraat/Rond de Kerk. Op zondag 10 aug is van 11 tot 17 uur een gezellige Boeken-Brocante Kunst-Home Made Markt op de Boulevard en het Deltaplein Kijkduin. Op zaterdag 23 augustus is er een Boeken-Kunst-Antiek Markt rond WC Willem Royaardsplein nabij Duinzigt Benoordenhout. Op zondag 24 aug is de jaarlijkse Derbydag op de renbaan Duindigt in Den Haag. Een gezellige Brocante-Kunst-Luxe Waren Markt gaat zeker voor veel vertier bij dit leuke evenement zorgen. Op zaterdag 30 aug is er een Antiek-Brocante Markt rond WC Langevoort te Oegstgeest en op zondag 31 aug sluit Van Vulpen een heel drukke augustus maand af met een Boeken-Brocante- Antiek-Kunst Markt in de Schoolstraat en Biologische ZondagMarkt op Treubplein in Voorschoten. Tevens is er in Amsterdam een tweede editie Antiek-Brocante-Kunst-Luxe Waren Markt in de Van Baerlestraat.

Info: Gea van Vulpen Tel. 06-12322115 Email gea.v.vulpen@casema.nl Site www.geavanvulpen.nl

+++++++++++++++++++++++++++

Bonnie Wiegel organiseert tijdens de Zomermarkten op dinsdag 12 aug op het Andreasplein te Katwijk een Creativiteitsmarkt en op 19 aug. een Franse Markt met Brocante, Antiek, Kunst, Antiek, Crea , enz. Op zaterdag 19 aug is er een Jaarmarkt in Centrum Nieuw Vennep en op zondag 24 aug in Centrum Hoofddorp op het Nieuwe Dik Trom Plein naast V & D. Op super zondag 31 aug staat de Generaal Cronjé straat in Haarlem weer vol met gigantisch veel marktkramen.

Info: Bonnie Wiegel ( BOB ), Tel. 0252-525012 of 06-52054501 Email info@b-o-b.nl Site www.b-o-b.nl

+++++++++++++++++++++++++++

Vrijdag 15 augustus 2014 Romantische VerzamelMarkt Joure

Op vrijdag 15 augustus 2014 is in Joure( Fr.) weer de Romantische Mont Martre Markt, de grootste, gezelligste en mooiste Verzamelmarkt in Friesland. Het gehele centrum Joure ligt dan van 10-21 uur vol met Verzamelobjecten, Kunst, Antiek, Brocante, Boeken en Curiosa. Ruim 250 kramen zullen dan doorbuigen met een zeer gevarieerd en aantrekkelijk aanbod aan leuke oude spullen en talrijke nostalgische artikelen uit Moeders en Grootmoeders Tijd. Komend via afslag Joure West komt men op het gezellige D.E.-Plein, waar de Friese verzamelkring SamZam exposeert met diverse verzamelobjecten. Ook is er op de DE-plein een stand, waar alle nostalgische Verkadealbums, andere Plaatjesalbums en oude Schoolplaten en Landkaarten kunnen worden bewonderd. Iedereen wordt aangeraden plaatjesalbums als Verkade, Tovervisje, Flipje Tiel, voetbalplaatjes, enz. op deze dag mee naar deze stand te nemen om de waarde te vernemen. In de Midstraat West is een speciale Kunstmarkt en exposeren en verkopen schilders, beeldhouwers, edelsmeden, portrettekenaars, enz, hun kunstvormen in de open lucht. Aan de overkant van de kunst staan de kramen met second hand mode. In de Midstraat en op het plein De Merk is er een gigantisch grote verzamelmarkt van ruim één kilometer met deelnemers uit heel Nederland. Honderden gespecialiseerde standhouders bieden tegen betaalbare prijzen mooie en exclusieve spullen aan zoals antiek, curiosa, brocante, vintage, meubelen, glas, aardewerk, porselein, verzamelartikelen, enz. Er zijn activiteiten voor de kinderen en er is live muziek voor iedereen. De organisatie verwacht dat vele duizenden belangstellenden uit heel Nederland deze Romantische Markt Joure gaan bezoeken. Voor liefhebbers van gezelligheid en nostalgie is deze markt een topper. Terrasjes, straatmuzikanten, vermaak, standwerkers, kunst, antiek, verzamelen: completer kan het niet. Een feestdag voor het hele gezin. Kom vrijdag 15 augustus van 10 - 21 uur een kijkje nemen op deze grootste, gezelligste en mooiste openlucht Verzamelmarkt in Friesland. De toegang en het parkeren is gratis.

Vr 15 aug 2014 JOURE (Fr) Romantische Markt Centrum 10-21 uur. Info: Frank de Beer, Tel. 0513-414842 Email info@romantischemarkt.nl Site www.romantischemarkt.nl ( met Verkadealbums & Schoolplaten op DE-plein )

++++++++++++++++++

Zondag 17 aug 2014 Boeken en Kunst op Julianaplein in Wijk aan Zee

Op zondag 17 augustus wordt er op het Julianaplein in Wijk aan Zee van 11-17 uur een speciale Boeken- en Kunstmarkt georganiseerd. Voor liefhebbers van Kunst en Boeken is er van alles te vinden op allerlei gebied en van goede kwaliteit. Kom op zondag 17 aug. naar het Julianaplein, een gezellig pleintje met veel terrassen, eetmogelijkheden en het strand op nog geen 100 meter afstand.

Zo 17 aug 2014 WIJK aan ZEE Zomermarkt Boeken-Kunst, Centrum 11-17 uur. Info: Ella de Jong, Tel. 06 41504586 Email zomermarktenwaz@hotmail.nl Site www.zomermarktenwaz.nl

+++++++++++++++++++++++

Zondag 17 aug 2014 Nazomermarkt in centrum Castricum.

Op zondag 17 aug is er van 11-17 uur in Centrum Castricum een grote NAzomerMarkt. In de Dorpsstraat en Burg. Mooystraat bieden veel standhouders en standwerkers de leukste, lekkerste en nieuwste braderie artikelen aan. Ook winkels zijn op deze koopzondag geopend en veel winkeliers doen mee met speciale acties. Naast de vele braderieartikelen zijn er ook een aantal marktkramen met oude ambachten, curiosa en verzamelobjecten uit ( groot ) moeders tijd. Er zijn diverse kinderattracties, bv pony rijden, bungee jump, enz. Een mooie uitgaansmogelijkheid voor heel West Friesland en Omstreken en ook voor alle toeristen om een dagje naar Castricum te komen. De Nazomermarkt Castricum is een drukbezocht jaarlijks terugkerend evenement, dat zich op een prachtige locatie in het centrum Castricum afspeelt. De toegang tot deze markt is gratis.

Zo 17 aug 2014 CASTRICUM Nazomermarkt Centrum 11-17 uur. Info: Groothuyse Kroon Produkties, Tel. 023-5715081 of 06 51173757 Email hgroothuyse@gmail.com Site www.jaarmarkten.net

++++++++++++++++++++++

Donderdag 21 aug 2014 Jaarmarkt Hillegom

Op donderdag 21 augustus 2014 is weer de traditionele Jaarmarkt in Hillegom. Ruim tweehonderd marktkramen zullen dan van 11 tot 21 uur vol liggen met de leukste, lekkerste en nieuwste Jaarmarktspullen. Een breed assortiment en grote variëteit aan sieraden, tassen en cd's tot ambachtelijke versnaperingen, betere voedingsartikelen, kleding, vintage, enz. zullen weer veel toeschouwers naar Hillegom doen komen. Dit jaar zijn er, ook voor de kinderen, veel spectaculaire activiteiten. Veel ondernemers en middenstanders nemen met speciale acties deel aan deze gezellige Jaarmarkt. De Hillegomse Jaarmarkt mag u op donderdag 21 aug. gewoon niet missen. De toegang is gratis.

Do 21 aug 2014 HILLEGOM Jaarmarkt Centrum 11-21 uur. Op za 1 nov NajaarsBraderie 10-18 uur. Info: Evenementenburo Gouda, Bertha Verbeek, Tel. 0182-527752 of 06-53311130 Emailevenementenburogouda@gmail.com Site www.burogouda.nl

+++++++++++++++++++++

Tweedaagse Kunst- en Antiekdagen Den Haag op 30 en 31 augustus 2014

Zaterdag 30 en zondag 31 augustus 2014 is in Den Haag de 21e editie van de Haagsche Kunst- en Antiekdagen. Op het prachtige Lange Voorhout kunnen liefhebbers van de schone kunsten en iedereen die geïnteresseerd is in antiquiteiten, oude prenten, zeldzame boeken, kunst en cultuur hun hart ophalen en kijken of er iets van hun gading bij is. Zowel op zaterdag als op zondag kan men tussen 10 en 17 uur kijken en kopen bij veel stands op de Keramiek- en Beeldhouwmarkt en de exclusieve Antiek-, Curiosa- en Boekenmarkt op de korte poot van het Lange Voorhout ( tegenover de Amerikaanse Ambassade ). Naast de gigantische Boekenmuur van Kees ( Kist ) de Vos is er bij de oversteek naar het Tournooiveld ook een speciale stand, waar alle nostalgische Verkadealbums van Jac.P.Thijsse en vele andere Plaatjesalbums kunnen worden bewonderd en getaxeerd. Iedereen wordt aangeraden verzamelwaar mee naar deze stand te nemen om de waarde er van te vernemen. Zijn collectie oude landkaarten en de schoolplaten van Isings, Koekkoek en Jetses doen een ieder terugdenken aan die schooltijd van weleer. Er is een Keramiek en Beeldhouwmarkt met tientallen standhouders, die hun nieuwste collecties aan het publiek gaan tonen. De kunstenaars zijn geselecteerd op basis van professionaliteit, kwaliteit, diversiteit voor de markt, presentatie en originaliteit. Ook kan men kuieren langs de beelden van Den Haag Sculptuur op het Lange Voorhout. Het is zeker de moeite waard om een bezoek aan te brengen aan de Denneweg en het Noordeinde. Diverse galeries en bedrijven hebben speciale activiteiten, workshops, lezingen en presentaties gedurende dit weekend. Een stadsrondrit met een historische Haagsche tram mag u niet missen. Het middenplein van het Lange Voorhout is het centrale punt. Hier vindt u de informatiestand die dient eveneens als startpunt voor historische stadswandelingen onder leiding van de gidsen of voor een lezing kunstgeschiedenis. Natuurlijk komt u ook voor een hapje en een drankje bij de horecagelegenheden van de stad. De Haagsche Kunst- en Antiek Tweedaagse is met zijn vele duizenden bezoekers één van de meest karakteristieke evenementen in Koninklijk Den Haag en mag u dit jaar zeker niet missen.

Za 30 en zo 31 aug 2014 DEN HAAG Kunst- en Antiekdagen, Lange Voorhout10-17 uur. Info: Marktland, Paula Post, Tel. 0174-225501 Email info@marktland.nl Site www.hkad.nl